У Полтавській міській раді відбулася перша сесія нового скликання депутатів

29 грудня 2020 0
29 грудня відбулася перша сесія восьмого скликання під головуванням Олександра Мамая. Там голова ТВК оголосила останнього міським головою, а він, своєю чергою, закрив сесію та покликав до себе в кабінет голів фракцій.

29 грудня у Полтавській міській раді відбулася перша, установча сесія нового скликання депутатів. Відкрила її голова ТВК Алла Назаренко. До нового складу депутатського корпусу увійшли 41, замість очікуваних 42, депутатів.

"Комісія в особі семи членів комісії не проголосувала за реєстрацію одного з них – Едуарда Волкова. Не проголосували, бо утрималися", – оголосила голова Полтавської ТВК Алла Назаренко.
Далі депутатам роздали тимчасові посвідчення та значки, після чого голова ТВК передала слово новообраному міському голові Олександру Мамаю.

"Запрошую новообраного голову Мамая Олександра Федоровича до складання присяги", – додала Алла Назаренко.

"Я, Мамай Олександр Федорович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді, неухильно дотримуватися Конституції та законів України, сприяти втіленню їх у життя", – присягнув міський голова Олександр Мамай.
Голова ТВК роздала депутатські посвідчення і значки та оголосила про визнання Олександра Мамая міським головою. Після цього останній оголосив сесію закритою та покликав до себе в кабінет голів фракцій. Ось що розповіли останні:

"Ми обговорили питання бюджету. Є така пропозиція від міського голови: добре попрацювати, не поспішати з ним, не ухвалювати його, не розглянувши, тому, швидше за все, після обговорення про опрацювання, ми ухвалимо бюджет в січні", – прокоментував голова фракції "Європейська Солідарність Андрій Карпов.

"У результаті сесія збереться невідомо коли, для того, щоб сформувати спочатку комісії, а вже потім почати розглядати бюджет. Наскільки я знаю, це може бути, знову ж таки, бюджет проїдання. Бо якщо у нас є 3,2 мільярда гривень бюджету, то з них 2,8 мільярда – це захищені статті, зарплати й так далі", – сказав представник депутатської фракції ВО "Свобода" Юліан Матвійчук.
Щодо кадрових питань нічого не узгоджували.

"Я думаю, що не раніше від Нового року буде погоджувальна рада, під час наступної сесії, тоді ж розвʼязуватимуться питання заступників та секретаря міської ради. Сьогодні нічого цього ми не розглядали", – розказав лідер фракції "Команди змін" партії "Слуга Народу" Сергій Іващенко.

"Зараз триває переговорний процес. У нас є амбіції на посаду, однак про остаточне узгодження і винесення питання на сесію, я думаю, говорити завчасно", – сказала голова фракції "ОПЗЖ" Оксана Деркач.
Сам новий міський голова ситуацію з майбутніми кадрами коментує так:

"Щойно спілкувалися з усіма головами фракцій, ухвалили рішення визначатися колегіально. Моя особиста позиція: в міській раді не повинно бути ні коаліції, ні опозиції, і не повинно бути жодних політичних забарвлень. На сьогодні кандидатів на заступників немає, кандидата на секретаря Полтавської міської ради немає, але, я думаю, найближчим часом вони будуть", – прокоментував міський голова Олександр Мамай.
Наступна сесія буде вже наступного року. Нагадаємо, місцеві вибори у Полтаві відбулися 25 жовтня. Міського голову обирали у два тури. І лише 29 грудня міська ТВК оголосила скликання установчої сесії.

Дарина Литвак, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення