На Леваді визначили зону для вигулу домашніх тварин неподалік житлового будинку

03 грудня 2020 0
Навпроти будинку на вулиці Чураївни, 5 визначили зону для вигулу домашніх тварин. Облаштувати планували п'ять зон. Однак, міськвиконком погодив лише одну.


У мікрорайоні Левада призначили територію для майбутньої зони для вигулу домашніх тварин. Вона розташована навпроти будинку на вулиці Чураївни, 5.

Саме цю ділянку визначили, як місце вигулу домашніх тварин. Площа зони – три тисячі квадратних метрів.

Загалом таких зон на Леваді хотіли облаштувати п'ять, однак члени міськвиконкому погодили лише одну.

"Все це через певні обмеження та нормативні акти, які не дозволяють розміщувати зони. Наприклад, вони не повинні бути ближче ніж 40 метрів до громадських будівель чи будинків", – сказав голова Подільської районної ради Євген Нагорний.

Однак, не всі місцеві жителі в захваті від такого сусідства.

"Нещодавно я сварилася за собакою. Бо тут тварини здійснюють свої потреби. Звичайно, що ніхто цього не хоче. Вони й так постійно ходять до школи на майданчик, і там всі собак й вигулюють", – розповіла місцева жителька Надія.

"Я ненавиджу те, що вони постійно гуляють біля школи. На шкільному подвір'ї всі вигулюють тварин. І взагалі, потрібно за це вводити штрафи", – розказав місцевий житель Олександр.

"Воно там нікому не буде заважати. Адже всі вигулюють у дворі. В нас теж була собачка, вона постійно вибігала у двір. Звичайно, якщо там буде спеціалізоване місце, то буде краще, адже тут діти й садочок", – розказала місцева жителька Зоя.

А ось власники чотирилапих говорять, що вже давно очікували на таку ділянку, адже мають постійні конфлікти з сусідами.

"Тут постійно скандали, бо тут діти бігають, а моя собака ходить в туалет. Це неприємно. Тут нам заборонено гуляти до речі, але ми гуляємо, бо в нас немає іншого виходу. Адже на річку дуже далеко ходити”, - сказав власник собаки Микола Хаустов.

Зону для вигулу домашніх тварин мають облаштувати огорожею та сміттєвими урнами. Однак, коли саме це буде та скільки коштів на це спрямує місто, поки що невідомо.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення