У Полтаві сталася стрілянина: судитимуть винуватця події та трьох його спільників

27 жовтня 2021 0
Яніна Климань
У січні 2021 року у Полтаві сталася стрілянина, одну людину госпіталізували з вогнепальним пораненням. Винуватцю події та трьом його спільникам обрали запобіжні заходи.

Полтавська обласна прокуратура направила обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб. Їм інкримінують встановлення і поширення в суспільстві злочинного впливу, підбурення і пособництво у закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, організацію і закінчений замах на вказаний злочин та незаконне  придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 3 ст. 255-1, ч. 3, 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

48-річний житель Кременчука, маючи статус "кримінального авторитета", надав своїй довіреній особі вказівку організувати вбивство знайомого, з яким у нього виник конфлікт. Після цього, довірена особа запропонувала вбити чоловіка двом кременчуківцям. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Внаслідок цього, 12 січня 2021 року на вулиці Леваневського у Полтаві з пістолета Макарова вистрілили в 36-річного полтавця не менше шести разів. Одна з куль спричинила чоловікові вогнепальне  поранення, яківідносяться до тяжких тілесних ушкоджень.      

Учасникам групи обрали запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.