У Полтаві перевіряють незаконні центри реабілітації

26 листопада 2021 0
У Полтаві перевірили реабілітаційні центри на дотримання пожежної безпеки. Рейд провели рятувальники разом з поліціянтами та представниками соціального захисту. У деякі заклади їх не пустили.


У Полтаві перевірили незареєстровані заклади для реабілітації на дотримання пожежної безпеки. У першому центрі візиту були не раді. Можливо причина в тому, що під час попередньої перевірки рятувальники знайшли низку порушень, які мали б уже усунути.

Про перевірку власників закладів для реабілітації завчасно не повідомляли.

У цьому будинку реабілітацію проходять люди, які відбували покарання.

 Після приїзду поліції двері закладу відчинили, однак надавати роз’яснення відмовилися.
"Цей об’єкт зареєстрований, як суб’єкт господарювання. Раніше була певна перевірка, недоліки були виявлені й ми дали час для їх усунення", – повідомила речниця надзвичайників Полтавщини Яніна Любецька.

В іншому закладі на перевірку не очікували, однак її проведенню не перешкоджали. Всередині центру реабілітації перевірили наявність вогнегасників, пожежної сигналізації та інші облікові документи.

"Ми перевіряємо наявність статутних документів. Тобто, які послуги надаються, наявність медичної книжки, документи на будівлю та надаємо інформаційні пам’ятки, щодо необхідності ліквідації можливих недоліків", – наголосив головний спеціаліст ГУ Національної соціальної сервісної служби на Полтавщині Сергій Чех.

 Суттєвих порушень в центрі не знайшли. Однак, вогнегасники в будинку встановленні в тяжкодоступному місці, а саме на горі шафи. А встановити його нижче не можуть, адже у центрі проживають діти.
"Взагалі перевірки проходили раніше й наші документи вже перевіряли. Вони всі були в порядку. Ми намагаємося виконувати всі ті правила, які є. Цей будинок для мам з дітьми до трьох років, тут перебувають мами, які потрапили в тяжкі життєві обставини", – розповіла в.о. директора благодійного фонду Аліна Пазюк.

Подібні перевірки комісії будуть проводити на території всієї області. Найбільшу увагу приділяють незареєстрованим закладам, адже вони не проходять обов’язкову перевірку у зазначені терміни. Вперше позапланову перевірку здійснили у січні, після пожежі у харківському пансіонаті, повторні рейди були після ще одного загоряння у будинку для пенсіонерів, що у Дніпрі. У двох випадках вогонь забрав життя людей.