Через завантаженість лінії "103", деякі полтавці очікують на зʼєднання з оператором понад 8 хвилин

05 листопада 2020 0
У одному з кооперативних масивів чоловік отруївся чадним газом. Свідки хотіли викликати швидку, проте протягом 8 хвилин до диспетчера не змогли додзвонитись. Причина – велика завантаженість на лініях.


Кілька днів тому у цьому гаражному кооперативі Олександр Бойко виявив свого сусіда непритомним. Почав дзвонити на лінію "103", проте так і не дочекався відповіді диспетчера.

"Зателефонували до "швидкої", вісім хвилин чекали на зʼєднання. Абсолютно нічого не відбувалося. Вони не взяли слухавку, постійно очікування-очікування.Через це викликали поліцію. Вони приїхали й тільки через 10 хвилин прибули медики", – розповів полтавець Олександр Бойко.

У поліції кажуть, що на такий виклик виїжджали й направляли туди швидку.

"2 листопада о 19:36 на лінію "102" надійшло повідомлення про те, що на вулиці Ярошенка внаслідок отруєння чадним газом перебуває людина, яка втратила свідомість. До прибуття карети швидкої медичної допомоги, патрульні поліціянти надали потерпілому домедичну допомогу", – розповів Руслан Возниця, речник патрульної поліції.

На гарячій лінії швидкої медичної допомоги наразі працює 15 диспетчерів, які за добу обробляють понад тисячу дзвінків.

"Дійсно, лінії перевантажені, бо дзвонять люди не тільки з приводу виклику, а й з приводу консультації стосовно коронавірусної хвороби, адже багато хто перебуває на самоізоляції. Люди консультуються на лінії "103", і вони реально перевантажені. Так що чекати вісім хвилин, на жаль, можливо", – розповіла Лариса Мирошниченко, заступниця головного лікаря Полтавського ЦЕМД.

Наразі, у середньому на тисячу викликів, медики здійснюються близько 700 виїздів.

Марина Голега, Сергій Купровський, Віталій Кваша, PTV Полтавське Телебачення