У Полтаву прибув останній потяг з пасажирами, які повертаються з червоної карантинної зони

09 березня 2021 0
9 березня на станцію "Полтава-Південна" прибув потяг з червоної карантинної зони. Цей поїзд був додатковим, для того аби люди могли виїхати з карантинної зони. Поки що, скасовано три потяги з Полтави.

10.38 станція "Полтава-Південна".

Саме сюди приїхав потяг з червоної карантинної зони. Виїхав він з Ворохти вчора близької другої години. Цей поїзд був додатковий, для того аби пасажири могли виїхати з карантинної зони.

"Чи з червоної зони я приїхав? Навіть не знаю, я зі Львова. Був повний контроль, масковий режим, температури міряли, все як має бути", – розповів пасажир Олексій.

"Так, з червоної зони приїхали. Людей в потязі було мало, але все перевіряли й температури міряли, й постійно в масках ми були. Все було, як треба. Я не боялась повертатись", – сказала пасажирка Інна.

Заїхати до міста, яке перебуває зараз у червоній карантинній зоні, неможливо. Виїхати поки що можна.

"Зараз діють обмеження на посадку пасажирів у червоній зоні аби не було скупчень. Всі роз'яснення щодо карантинних обмежень залежать від регіональних комісій з надзвичайних ситуацій в областях. Зараз обмежень великих немає, але зараз до червоної зони пасажири доїхати не зможуть, а ось виїхати можуть", – прокоментував начальник пасажирського сектору Полтавської дирекції залізничних перевезень Руслан Запорожець.

Через нові карантинні обмеження призупинили продаж квитків на поїзди, що прямують до Івано-Франківщини. Через Полтаву курсує три потяги: Полтава-Ворохта, Харків-Рахів, Костянтинівка-Івано-Франківськ.

Продавати квитки на ці напрямки не будуть до 12 березня. А повернути вже куплені квитки можна упродовж 30 днів.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення