На Полтавщині дозволять роботу диячих таборів відпочинку, але із суттєвими нюансами

03 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Очільник Полтавської обласної військової адміністрації розповів за яких умовах діти зможуть відпочивати у рекреаційних закладах.

Цьогоріч, 27 травня останній дзвоник пролунав для 210 тисяч українських учнів. Щоправда, він, як і саме навчання, відбувся дистанційно. І попри те, що з цього моменту для дітей офіційно почалися канікули, варіанти літнього дозвілля для них суттєво обмежать. Так голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на своїй черговій пресконференції регіональним ЗМІ підкреслив, що комунальні дитячі табори на Полтавщині не відкриватимуть. "Особисто ми не плануємо розпочинати роботу таборів. По-перше, через те, що в деяких з них нині проживають переселенці, яких ми теж повинні десь розмістити. По-друге, в багатьох таборах немає належно облаштованих та безпечних укриттів на випадок повітряної тривоги. В нинішніх умовах це має принципове значення для функціонування будь-яких дитячих закладів. Беззаперечним пріоритетом для нас є життя та здоров’я тих людей, які працюватимуть у таборах та дітей, які там відпочиватимуть. Тож, поки такі умови не відповідатимуть сучасним українським реаліям, наші табори не працюватимуть взагалі. Наразі, ми ще чекаємо на остаточні роз’яснення від профільних міністерств, однак основна позиція з цього питання (щодо вимог безпеки прим.авт) залишиться незмінною" - зазначив очільник ПОВА. Також він додав, що попри відмову від відкриття комунальних таборів, приватні дитячі табори все ж таки зможуть розпочати свою роботу. Вимоги з забезпечення безпеки відпочивальників та персоналу до них висуватимуться такі самі, як і до комунальних. Тож у випадку доведеної відповідності вимогам їхній діяльності не перешкоджатимуть.

Нагадаємо, що днями перша леді Олена Зеленська в своєму черговому інтерв'ю українським телеканалам поділилася ідеєю щодо поновлення роботи дитячих таборів. "Після важкої весни діти повинні мати змогу відпочити та оздоровитися, відтак дитячі табори запрацюють у тих регіонах України, де немає загрози безпосередніх бойових дій та вторгнення ворога" - підкреслила Олена Зеленська.
За її словами, щоб визначити, де саме та які табори працюватимуть, зараз створено цілий штаб. Водночас тривають перемовини щодо організації дитячих таборів для наших маленьких співгромадян, які стали вимушеними мігрантами за кордоном. "Веду перемовини з першими леді, щоб улаштувати такі табори в різних країнах", –наголосила дружина Президента України.