Невчасно приготувала каву: до ув'язнення засудили полтавця, який побив свою дружину

21 грудня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок полтавцю, який побив свою дружину, через її "домашні обов'язки".

Один рік шість місяців позбавлення волі отримав полтавець, який побив свою дружину в присутності малолітньої доньки. Відповідний вирок ухвалив Київський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 22 грудня 2020 року близько 08:30 перебуваючи вдома, обвинувачений сварився з дружиною з приводу виконання нею її домашніх обов`язків. Згодом завдав жінці  п'ять ударів кулаком в ділянку голови й обличчя. Надалі, коли дружина впала на підлогу, завдав ще близько трьох ударів ногою без взуття в ділянку рук та плеча. Внаслідок побиття жінка отримала травми обличчя.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. Чоловік пояснив, що зранку його дружина виконувала домашні обов`язки не в тій послідовності, що він вважав за потрібне, внаслідок чого між подружжям виникла сварка. Щодо синців на обличчі та руках дружини пояснив, що їх походження йому не відоме. 

Суд показання обвинуваченого, що він не бив дружину, оцінив, як спробу уникнути відповідальності. Оскільки, згідно з висновком судово-медичної експертизи, експерт повністю виключив можливість спричинення поранень жінки внаслідок падіння. 

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Йому призначили півтора року позбавлення волі. Крім того, з обвинуваченого мають стягнути на користь дружини 2 30000 грн завданої моральної шкоди.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: 24tv.ua