Засудили водія, який збив жінку на переході в Полтаві

09 листопада 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок водію, який збив жінку на переході в Полтаві.

Рік та шість місяців іспитового строку отримав уродженець Сумщини, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду в Полтаві. Відповідний  вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 2 лютого 2021 року близько 9:15 обвинувачений їхав автомобілем ВАЗ 2101 вулицею Степового Фронту в напрямку від вулиці М. Грушевського до вулиці Європейської. Наближаючись до пішохідного переходу поблизу зупинки "Поліклініка №4", він не дав дорогу жінці, яка переходила проїзну частину переходом, та наїхав на неї, тоді як автомобіль ГАЗ "Рута", що їхав у попутному напрямку, зупинився пропустити пішохідку.

Внаслідок аварії, жінка отримала поранення середнього ступеня тяжкості, зокрема закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом стопи, рвані рани, гематоми та забої.

Дії водія кваліфікували за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, під час керування транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Обвинувачений власну вину визнав.

Йому призначили півтора року обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком. З нього також мають стягнути на користь потерпілої 19 242 грн матеріальної шкоди та 35 000 грн моральної.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, у Полтаві планують перенести зупинку "Поліклініка №4".