Сім років ув’язнення призначили жителю Полтави за скоєння розбою щодо пенсіонера

13 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
У травні 2021 року у Полтаві до квартири пенсіонера потрапив чоловік та завдав господарю помешкання не менше шести ударів битою. За скоєння розбою, нападника засудили до семи років ув’язнення.

Сім років позбавлення волі з конфіскацією належного майна призначили полтавцю, який скоїв розбійний напад на 62-річного пенсіонера. Відповідний вирок виніс Київський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 18 травня 2021 року близько 21:30 обвинувачений, перебуваючи в стані наркотичного сп`яніння, на першому поверсі будинку відкрив вхідні двері та зайшов до квартири пенсіонера. Там він, аби здолати опір останнього, підбіг до нього, та тримаючи в правій руці дерев'яну биту, завдав нею не менше шести ударів в голову та ліву руку потерпілого.

Після цього 37-річний полтавець забрав у пенсіонера мобільний телефон "Nokia 225 RM-1011" вартістю 316 грн та втік.

У результаті зазначених дій, господар квартири зазнав закритого перелому середньої фаланги другого пальця лівої руки, який кваліфікували як ушкодження середнього ступеня тяжкості, та закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забійних ран м`яких тканин, підшкірних гематом голови і забою верхньої губи, які кваліфікували, як легкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні нападу на потерпілого визнав повністю.

Пенсіонер в суді пояснив, що того дня він був удома. Оскільки до нього заходила сусідка, він не встиг зачинити на замок двері і несподівано на нього напав невідомий йому чоловік, побив та забрав мобільний телефон. Потерпілий пішов до сусідів та попрохав викликати швидку медичну допомогу.

Згідно з вироком, надалі потерпілий має намір звернутися із цивільним позовом до обвинуваченого про відшкодування матеріальних та моральних збитків, спричинених злочином.

Дії нападника суд кваліфікував за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаному з проникненням у житло.

Із засудженого мають стягнути на користь держави 2402 грн судових витрат за залучення експерта.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури