520 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 28 липня

28 липня 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Харківщини та Миколаївщини й загальні втрати ворога протягом доби.

27 липня росіяни обстріляли село Новоосинове Куп'янського району. Пошкоджені два житлові будинки. 61-річна жінка госпіталізована з осколковими пораненнями. Чоловіки 84 та 75 років та жінки 65 та 72 років мають незначні ушкодження, отримали допомогу на місці, госпіталізації не потребували. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

27 липня ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади.  Також, внаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді осколкові поранення нижніх кінцівок отримали 20-річний хлопець та 15-річна дівчина. Про це повідомили в Миколаївській обласній військовій адміністрації.

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, один - по зенітно-ракетних комплексах та один - по пункту управління ворога. Протягом минулої доби наші захисники знищили вісім ударних БпЛА противника типу "Шахед-136" та п'ять розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один пункт управління, один район зосередження особового складу, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад пально-мастильних матеріалів та один станцію радіоелектронної боротьби противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 липня: