У Полтаві на городі зведуть багатоповерхівку

27 липня 2021 0
На вулиці Марії Башкирцевої замість городу планують звести багатоповерхівку. Пенсіонери саджали на території овочі понад 10 років. А земельна ділянка належить Національній гвардії України. На початку осені тут вже має з'явитися фундамент будинку.






На городі на вулиці Марії Башкирцевої планують збудувати багатоповерхівку. Тому замість свіжого урожаю на грядках дерев'яні штирі та паркани. Люди обурені, адже роками ця територія була лише в їх володінні.

"Кабачки, патисони, помідорчики – найголовніше. А що там та пенсія? Я астматик, 500 гривень інгалятор. Звичайно, це допомога хоча б невелика. А тепер що? Нам би два місяці й ми все забрали б", – розказала пенсіонерка Любов Галишевська.

"Помідори мої ось, тут 600 штук. І це все знищать. Поставлять паркан і нам сказали, що сюди не впустять. І все", – розповів пенсіонер Олександр Різніченко.

"Тут буде будинок. Вони на наших городах поставили стовпчики й тут територія буде огороджуватися парканом. Ми їх просили не треба огороджувати хоча б до вересня, поки ми не городи не прибрали", – сказала пенсіонерка Клавдія Лісняк.

"Дивіться, машина заїжджала, витоптали все гляньте, які були бурячки, морковка, петрушка. Вони ще ростимуть до вересня", – зазначила пенсіонерка Любов Василівна.

Земельна ділянка належить Національній гвардії України. Про багатоповерхівку людям вони говорили ще два роки тому.

"Дана територія у власності Національної гвардії України з 2019 року. З цього часу власники городів повідомлені про те, що це наша територія і там буде житловий будинок", – речник Національної гвардії Полтавщини Артем Бархан.

На початку осені тут вже має з'явитися фундамент будинку.

"Це наша територія. Ми готові компенсувати грошима всім затрати, але нам потрібно поставити паркан. Всім сказали. Ми зібрали всіх людей і повідомили, що дамо їм зібрати урожай і поки будівельні роботи починати не будемо", – представник фірми забудовника Дмитро.

"До мене приходив генеральний підрядник, який планував там працювати. Сказав, що домовився з місцевими жителями, що до осені вони там працюють. Не зважаючи на огорожу, вони зможуть зібрати свій урожай. У людей документів, що це їхня земельна ділянка для ведення свого господарства немає", – зауважив перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

Однак, дозвіл на початок будівельних робіт забудовники ще не отримали. Тому найближчим часом каркас для паркану мають прибрати.