На Полтавщині засудили чоловіка, який придбав підроблене водійське посвідчення поштою

19 травня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок чоловікові, у якого виявили підроблене водійське посвідчення, яке він замовив поштою.

Оржицький районний суд Полтавської області виніс вирок жителю Лубенського району. Встановили, що на початку жовтня 2020 року, користуючись послугою пошти, чоловік придбав підроблене водійське посвідчення, про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

У повідомленні йдеться, що чоловік за попередньою домовленістю з особою (яку встановити не вдалося) за допомогою поштового зв'язку, надіслав власні ідентифікаційні дані та фотокартку  для виготовлення водійського посвідчення.

Отримавши документ, із помилково зазначеним прізвищем, чоловік використовував його під час керування транспортним засобом.

1 листопада 2020 року близько 12:05 на автодорозі Воронинці - Вишневе Оржицького району, чоловік керував автомобілем Камаз в стані алкогольного сп'яніння. Після того, як його зупинили працівники поліції за порушення правил дорожнього руху, пред'явив для перевірки підроблене водійське посвідчення  

Обвинувачений у суді свою вину визнав повністю. Раніше його до кримінальної відповідальності не притягували. 

Суд визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 358 (Підробка посвідчення, яке видається установою і яке надає право, з метою його використання підроблювачем вчинена за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Чоловіка засудили до іспитового строку тривалістю один рік. Також він має відшкодувати процесуальні витрати за проведення експертизи в сумі 1307 грн 60 коп.

Вирок можна оскаржити протягом тридцяти днів з моменту його проголошення до Полтавського апеляційного суду через Оржицький районний суд.

фото: ukrinform.ua