У Кременчуцькому районі чоловік незаконно виловив риби на понад 750 тис. грн

25 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
На Полтавщині виявили чоловіка, який незаконно виловив риби на понад 750 тис. грн. Окрім цього правоохоронці знайшли 400 м сіток зі свіжовиловленою рибою.

24 квітня близько 23:40 неподалік села Бугаївка Кременчуцького району, під час рейду по Кременчуцькому водосховищу, на території Сулинської затоки, поліціянти виявили автомобіль "ВАЗ 2121", яким керував 44-річний чоловік.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, водій на автомобілі з причепом перевозив гумовий човен, забрідний костюм типу ОЗК, пристрій для трала, 70 кг свіжовиловленої риби різних видів, серед яких заборонені для вилову сазан та судак.

За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 750 тис. грн.

Наразі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Крім цього, під час патрулювання акваторії річки Дніпро, на території Кам'янського водосховища, поблизу села Самусіївка Кременчуцького району, водні поліціянти знайшли чотири безгосподарські сітки загальною довжиною близько 400 метрів зі свіжовиловленою рибою.





Живу рибу частково випустили до водойми, а іншу передали до Полтавського рибоохоронного патруля, який передав її до рибоприймального пункту з подальшою реалізацією та перерахуванням коштів до державного бюджету України. Заборонені знаряддя лову передали для знищення.