У боях за Бахмут загинув 27-річний розвідник Владислав Усик

18 липня 2023 0
Яніна Климань
На Донеччині загинув атовець, уродженець Хорольської громади Владислав Усик.

15 липня 2023 року поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області, при виконанні бойового завдання, загинув військовослужбовець, уродженець села Покровська Багачка Владислав Сергійович Усик. Про це повідомили у Хорольській міській територіальній громаді.

Чоловік народився 29 травня 1996 року. В дитинстві за трагічних обставин загинула його мама Альбіна Леонідівна Усик. Батько Сергій Григорович Усик самотужки виховував двох діток – Владислава і його старшу сестру Оксанку.

Навчався воїн у Покровсько-багачанській школі, після закінчення якої у 2011 році вступив у Полтавський політехнічний коледж. Здобув базову вищу освіту за спеціальністю "Металорізальні верстати та робототехнічні комплекси".

З Полтавщини переїхав на постійне місце проживання до рідної сестри у село Придніпровське Чорнобаївського району Черкаської області. На Черкащині працював на місцевому агропідприємстві СТОВ "Придніпровське" на посаді інженера по трудомістких процесах.

У 2016 році бійця призвали на строкову службу до лав української армії. Після демобілізації підписав контракт для проходження військової служби в зоні АТО/ООС.

У 2019 році Владислав одружився з Катериною та в цьому ж році народився їх син Максим.

З початку повномасштабного вторгнення Владислав став на захист рідної землі. Зміцнив бойові позиції в лавах територіальної оборони, а згодом його призвали й він потрапив на передову лінію фронту. Служив старшим солдатом, розвідник 30-ої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького (30 ОМБр, в/ч А0409).

Поховають героя18 липня в селі Придніпровське на Черкащині.