427 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 26 квітня

26 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, втрати ворога: головне станом на ранок 26 квітня.

25 квітня ворог обстріляв щонайменше 17 прикордонних та прифронтових населених пунктів в Харківському, Куп'янському та Чугуївському районах Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За оновленими даними, внаслідок ракетного удару по Куп'янську загинули дві жінки 54 та 57 років, 10 людей отримали поранення. З них чотирьох госпіталізували, ще шестеро мають незначні ушкодження та отримали медичну допомогу на місці.

25 квітня росіяни здійснили 75 обстрілів Херсонщини, випустивши 389 снарядів з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 11 разів. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Через російську агресію на Херсонщині одна людина дістала поранення.

Станом на ранок 26 квітня більше ніж 1419 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 470 дітей загинули та понад 949 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони 25 квітня завдала шести ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу. Також збили два ворожих розвідувальних БпЛА — типу "Зала" та "Орлан-10",

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили зенітно-ракетний комплекс, чотири райони зосередження особового складу та радіолокаційну станцію агресора.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 26 квітня: