Ефективні методи підготовки до ЗНО

30 листопада 2021 0
Успішно впоратися з усіма завданнями ЗНО зможе тільки той, хто чітко дотримується плану підготовки, серйозно ставиться до рекомендацій педагогів, знає небезпечні моменти.

Коли почати підготовку до ЗНО? 

Якщо незабаром чекає перевірка лінгвістичних навичок на іспиті з англійської мови, потрібно: 

  • не панікувати; 
  • ретельно спланувати процес підготовки; 
  • поринути у мовне середовище. 

Якщо планується тривала робота, може допомогти підготовка до ЗНО за допомогою онлайн-курсів, чи шкільного вчителя. Педагог самостійно визначить порядок вивчення необхідних лексичних та граматичних одиниць, виходячи з поточного рівня готовності до підсумкового контролю на іспиті. Він орієнтуватиметься і на те, як часто будуть зустрічі. 

Якщо рішення змінити вищий заклад для вступу прийнято раптово, наприклад, за чотири місяці до основного періоду підсумкової атестації, то може виявитися, що англійську потрібно включити до списку пріоритетних вступних випробувань. Потрібно терміново з'ясувати мінімальну кількість балів, що гарантує успішне проходження випробувань з англійської мови у вибраному вузі, зайнятися мовними тренуваннями. 


Методи підготовки до ЗНО з англійської мови 

Оптимальний варіант – заздалегідь розрахувати тривалість підготовчого періоду до іспиту. Далі визначається обсяг інформації, яку слід обов'язково охоплювати за добу, часові інтервали мовних вправ у аудіювання. Якщо той, хто навчається, вирішив звернутися перед іспитом до репетитора, то хороший фахівець проводить вхідний контроль в першу чергу. Крім письмової роботи, буде співбесіда, для визначення рівня розвитку розмовної мови, розуміння питань педагога. Можливо, буде зачитано текст для діагностики навичок сприйняття на слух. Фахівець з великим досвідом роботи з натягування дітей перед іспитами різного рівня, обов'язково проводить контроль за підсумками кожного розділу. 

Якщо випускник займається самопідготовкою, він може діагностувати прогалини за допомогою питань минулих років. Зараз у мережі є тести, для визначення рівня знань. Звіривши свої відповіді з правильними, учень сконцентрується на конкретних завданнях усної та практичної частин іспиту. Необхідно регулярно відвідувати шкільні консультації з предмету. Ідеальна стратегія підвищення підготовленості — щодня після повторення, варто проводити онлайн-діагностику з англійської мови. Потрібно визначити результати, щоб наочніше представляти свій прогрес. Позитивна динаміка налаштує на оптимістичний лад, додасть впевненості у своїх силах на іспиті. Регулярні тестування сприяють закріпленню вивченого матеріалу.