"Укрзалізниця" отримала партію нових вагонів, виготовлених Крюківським вагонобудівним заводом

31 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
АТ "Укрзалізниця" отримало чергову партію нових пасажирських спальних вагонів, які виготовили на Крюківському вагонобудівному заводі.

31 січня акціонерне товариство "Укрзалізниця" прийняло п’ять нових пасажирських купейних вагонів, виробником яких є "Крюківський вагонобудівний завод". Підприємство продовжує з випередженням графіку постачати вагони, замовлені 2021 року за кошти державного бюджету. Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці".

Ці п’ять нових купейних вагонів, а також два вагони типу СВ, отримані у минулій партії, поповнять склад поїзда №15/16 сполученням Харків - Рахів.

До конструкції отриманих у цій партії вагонів виробник за погодженням з АТ "Укрзалізниця" вніс точкові зміни задля збільшення зручності: додали контрастні маркування для людей з порушеннями зору, встановили додатковий пульт керування освітленням у купе, також тестують безконтактні сенсорні кнопки зливу у вбиральні.

Крім цього, вагони вже обладнали кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією дверей купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах вагонів, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року "Укрзалізниця" з випередженням графіку отримала від виробника 20 нових пасажирських вагонів — 15 купейних та п’ять вагонів типу СВ, що наразі курсують на маршруті 5/6 Маріуполь - Рахів та 77/78 Харків - Маріуполь. За угодою з ПАТ "КВБЗ" до липня 2022 року "Укрзалізниця" має отримати ще 31 купейний вагон, сім вагонів СВ, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному, а також 17 купейних вагонів з купе начальника поїзда та можливістю перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному.