Засудили чоловіка, який на Полтавщині ошукав клієнтів на понад 25 тис. грн

23 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
Засудили чоловіка, який у Полтавській області під приводом продажу товарів на інтернет-сайті, ошукав клієнтів на понад 25 тис. грн.

Два роки іспитового строку призначив Гадяцький районний суд чоловікові, який ошукав клієнтів інтернет-сайту на понад 25 тис. грн. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, чоловік, перебуваючи в себе вдома, під приводом продажу товарів на інтернет - сайті "http//newauction.com.ua" протягом 24-26 січня 2021 року ошукав 16 осіб на понад 25 тис. грн.  Потерпілі розраховувалися своїми банківськими картками АТ КБ "ПриватБанк".

Клієнти замовляли в шахрая пульверизатор, інструменти, електричні інструменти.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів визнав, йдеться у тексті вироку.

Таким чином, його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, як заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайстві) та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно.

Суд призначив чоловікові покарання за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України у вигляді року обмеження волі, за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України йому призначили три роки позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно за сукупністю злочинів призначили три роки позбавлення волі.

На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування покарання з випробуванням.

З чоловіка мають стягнути на користь держави 980 грн витрат за проведення експертизи.

На вирок можна подати апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.