422 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 21 квітня

21 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщини, втрати ворога: головне станом на ранок 21 квітня.

20 квітня росіяни обстріляли прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілів Куп'янська пошкоджень зазнали щонайменше два приватних домоволодіння, сталися пожежі. Крім того, ворог з артилерії та мінометів вів вогонь по смт Дворічна та селі Кучерівка Куп'янського району. Обійшлося без поранених.

20 квітня о 14:25, 15:34 та 18:58 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та узбережжю Очаківської громади, що на Миколаївщині. Обійшлося без поранених. Про це повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

20 квітня о 17:37, 18:24 артилерійських обстрілів зазнало місто Очаків Очаківської громади. Пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки. Влучання зафіксували на території об’єкта інфраструктури. Поранених немає.

Станом на ранок 21 квітня більше ніж 1418 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 470 дітей загинули та понад 948 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони за добу завдала шести ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п'ять пунктів управління противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 21 квітня: