523 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 31 липня

31 липня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Харківщини та Миколаївщини й головні втрати ворога протягом доби.

В ніч на 31 липня росіяни обстріляли Харків. В результаті обстрілу сталася пожежа в складській будівлі. Поранення отримав охоронець підприємства, його госпіталізували. Про це повідомили у ДСНС Харківщини. Також ворог обстріляв житловий будинок в селі Шейківка Борівської громади, внаслідок цього загинула жінка, ще дві людини – отримали поранення.

30 липня у Миколаївському районі на території Куцурубської громади, внаслідок ворожих артобстрілів поранень зазнала жінка, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Крім цього, пошкоджений житловий будинок і сільгосптехніку.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Також, захисники знищили чотири ударних БпЛА противника типу "Шахед-136" та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, а також два райони зосередження особового складу ворога.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 31 липня: