436 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 5 травня

05 травня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 5 травня.

4 травня росіяни з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Червона Зоря, Глибоке, Липці, Веселе, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Ветеринарне, Новомлинськ, Кам’янка, Дворічна, Вільхуватка, Западне, Лиман Перший, Ізюмське та інші населені пункти. Обійшлося без поранених та загиблих.

4 травня противник здійснив 95 обстрілів Херсонської області, випустивши 538 снарядів з важкої артилерії, "Градів", танків, безпілотних літальних апаратів та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв п'ять разів.

Окупанти поцілили в житлові квартали населених пунктів Херсонщини, територію та споруди заводу у місті Берислав. Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Через російську агресію двоє людей на Херсонщині дістали поранення.

Станом на ранок 5 травня понад 1441 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 478 дітей загинули та понад 963 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони за добу завдала шести ударів по районах зосередження особового складу противника. Крім того, знищили чотири боєприпаси "Ланцет", що баражують. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, вісім районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 5 травня: