У Полтавській області судитимуть чоловіка, який причетний до вбивства

01 червня 2022 0
Яніна Климань
До суду направили обвинувальний акт стосовно жителя Гадяча, який причетний до вбивства. Також чоловіка та його знайомого підозрюють у незаконному позбавленні волі особи.

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Гадяча (25 та 24 років), яким інкримінують ряд злочинів. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Так, у січні 2018 року 25-річний обвинувачений на власному авто підвозив жителя Гадяцького району. В дорозі між чоловіками виник конфлікт, під час якого чоловік завдав кілька ударів по голові потерпілого руків’ям, а в тулуб – лезом ножа. Після цього, бейсбольною битою він вдарив ще кілька разів по голові вже мертвого чоловіка. Щоб приховати злочин він вивіз труп до лісосмуги, облив бензином, підпалив, а рештки обгорілих кісток розкидав у різних місцях на території Гадяцького району.

Під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого правоохоронці виявили та вилучили вогнепальну зброю – автомат Калашникова АК-103, виготовлений промисловим способом. 

Окрім цього, встановили причетність особи до вчинення іншого злочину.

У квітні 2021 року чоловік та його 24-річний знайомий силоміць вкинули жителя Гадяча у багажне відділення автомобіля, вивезли до річки, побили, штовхнули у воду та упродовж кількох хвилин занурювали. Потерпілому вдалося перепливти на другий берег і таким чином врятуватися.

Дії 25-річного фігуранта кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. З 5 листопада 2021 року, він перебуває під вартою.

Дії 24-річного спільника кваліфікували за ч. 2 ст. 125 та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.