"Містечку майстрів" у центрі Полтави дозволили працювати на вихідних

10 червня 2021 0
Ольга Семенко
Представники полтавської влади дозволили розмістити в центрі Полтави "Містечко майстрів", але обіцяють надалі оформити його діяльність згідно з чинним законодавством.

10 червня в Полтаві відбулася зустріч представників міської влади з учасниками "Містечка майстрів", які реалізовують власні вироби ручної роботи на вул. Соборності. Кілька днів тому Інспекція з благоустрою заборонила їм працювати, доки вони не отримають дозволів для ведення підприємницької діяльності.

Під час зустрічі майстри наголошували, що вони не є підприємцями, власні вироби реалізовують, а не продають, безкоштовно навчають охочих, деякі з них виходять на ярмарок дуже рідко, а коли виходять, то за кілька днів можуть не заробити нічого. Якщо ж вони оформлять підприємницьку діяльність, то сума податків майже перевищуватиме їхні доходи.

Депутат міськради Євген Дикань акцентував на тому, що за будь-яку фінансову діяльність потрібно звітуватися й організувати роботу містечка потрібно згідно з чинним законодавством.

Депутатка Юлія Городчаніна озвучила вимоги для роботи "Містечка майстрів", зокрема, щоб всі майстри мали бейджики, не палили й не вживали алкоголю на робочому місці, дотримувалися карантинних обмежень та прибирали територію після завершення торгівлі, столи були накриті білими скатертинами, вся продукція була виключно ручної роботи.

Зрештою, Дикань повідомив, що найближчими вихідними містечко може спокійно працювати, а тим часом обіцяв розібратися з юридичної точки зору, щоб все було законно. Також він сказав, що вже розробили дислокацію ярмарку на 20 місць і пообіцяв зробити на ту кількість, яка буде потрібна.

Городчаніна запропонувала майстрам подумати над створенням громадської організації, що дозволить спростити їхню роботу та комунікацію з владою міста.

фото: пресслужба Полтавської міської ради