Кабмін збільшив соціальні стипендії для студентів ЗВО на 50%

18 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Уряд ухвалив постанову про підвищення соціальних стипендій для студентів ЗВО на 50%. Крім цього, збільшили академічні стипендії Верховної ради.

17 грудня Уряд ухвалив постанову щодо підвищення розміру соціальних стипендій Верховної Ради для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти з-поміж дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей. Згідно з постановою, передбачено надання соціальних стипендій ВРУ як для здобувачів вищої, так і фахової передвищої освіти:

- з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів), які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків;

- із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".

Соціальні стипендії Верховної ради отримують 150 студентів закладів вищої освіти, у тому числі 50 студентів ЗВО I та II рівнів акредитації. Згідно з Урядовим порталом, розмір стипендії, який складає 750 грн для здобувачів фахової передвищої освіти та 950 грн для здобувачів вищої освіти, збільшать на 50%.

Крім цього, ухвалили внесення змін до постанови "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів" щодо зміни розміру стипендій і уточнення окремих термінів. На здобувачів чекають такі академічні стипендії ВРУ:

- 3320 грн на місяць для студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають рівень "молодший спеціаліст", освітні ступені "фаховий молодший бакалавр", "молодший бакалавр" і "бакалавр";

- 4400 гривень на місяць для студентів закладів вищої освіти та наукових установ, які здобувають ступені "молодший бакалавр", "бакалавр" або "магістр".