На Полтавщині за добу захворіли 90 учнів, навчальним закладам рекомендують перейти на дистанційне навчання

27 січня 2022 0
Ольга Семенко
Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС рекомендувала школам Полтавщини перейти на дистанційну форму навчання на два тижні.

У Полтавській області закладам загальної середньої освіти рекомендували з 31 січня до 12 лютого перевести учнів 5-11 класів на онлайн-навчання. За інформацією пресслужби Полтавської обласної державної адміністрації, про це повідомили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами виконувачки обов’язків директора Департаменту освіти і науки ОДА Галини Власюк, за останню добу захворіли 90 учнів, 3 956 школярів та 178 класів пішли на самоізоляцію. На дистанційну форму навчання перевели десять закладів.

Закладам професійної та професійно-технічної освіти рекомендували перейти на дистанційну або змішану форму навчання з 31 січня до 12 лютого, а вишам та закладам фахової передвищої освіти – запровадити дистанційну форму з 31 січня до 25 лютого.    

Разом з тим, дитячі садочки, спеціальні заклади освіти та 1-4 класи школи працюватимуть у звичному режимі, але з дотриманням усіх карантинних вимог.

Як повідомив виконувач обов’язків генерального директора Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Андрій Хайлов, за останні сім днів на Полтавщині захворюваність дітей зросла на 170%, на коронавірус хворіють 557 дітей, з них 443 – шкільного віку.