518 доба війни в Україні: головне станом на ранок 26 липня

26 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Харківську та Херсонську області: є поранені та загиблі.

25 та 26 липня російська армія обстріляла Харківську область. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Гур’їв Козачок, Гранів, Бочкове, Красне Перше, Дворічна, Западне та інші. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

Уночі 26 липня ворог завдав удару по місту Первомайський Лозівського району, за допомогою ударних безпілотників. Пошкодили будівлю складу, сталася пожежа. Поранених та загиблих немає.  

У Куп'янську обстрілами з реактивних систем залпового вогню пошкодили два приватні житлові будинки. У селі Подоли Куп’янського району, через обстріли сталася пожежа у хвойному лісі.  

У селищі міського типу Козача Лопань Харківського району, пошкодили приватне домоволодіння та лінію електропередач. У селищі міського типу Вільча Чугуївського району, пошкодили щонайменше три приватні житлові будинки.  

Також росіяни здійснили 55 обстрілів по Херсонській області. Загалом по області випустили 300 снарядів різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію одного з сільськогосподарських підприємств в Каховському районі.  

Дві людини загинули, ще троє отримали поранення.  

Авіація Сил оборони України за 25 липня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, наші воїни збили ворожий гелікоптер Ка-52, п'ять ударних БпЛА противника типу "Шахед-136" та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів на вогневій позиції, дві станції радіоелектронної боротьби та два зенітно-ракетних комплекси противника.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 26 липня: