У Миргородській лікарні медики транспортували тяжкохворого пацієнта з COVID-19 на руках

06 листопада 2020 0
У Миргороді тяжкохворого пацієнта з COVID-19 медики переносять на руках. Підіймача у лікарні немає, як і спеціальних носилок.

Миргородська центральна районна лікарня. П'ять медичних працівниць на руках транспортують тяжкохворого пацієнта аби надати йому допомогу. Чоловік лікується в цьому закладі від коронавірусу.

Людина, яка працює в закладі, на умовах анонімності повідомила таке:

"Таке трапляється часто, бо потрібно швидко транспортувати хворих. У нас медиків не вистачає. Ми всі жінки й повинні на руках носити хворих. Іноді, якщо поруч є чоловік-лікар, то вони допомагають. Але одному лікарю в усьому спецодязі це нереально зробити".

Будівля – двоповерхова. На першому поверсі розташований рентген-кабінет та апарат ШВЛ. На другому поверсі – інфекційне відділення.

"Ми як можемо, так і транспортуємо, на носилках ми взагалі пацієнтів не піднімемо. Тому переносимо, як можемо. Тіла носимо в мішках, щоб хоча б трішки було легше. Тому що немає взагалі кому транспортувати. І ніхто нам не може допомогти".

Ліфта у лікарні немає, як і спеціальних носилок.

"Ми вже замовили спеціальні м'які ноші, які легко зможуть використовувати шість співробітників для того аби винести хворих. Іншого рішення наразі немає, ми використовуємо ті будівлі, які можемо. Ми не знаємо, що робити далі, адже хворих не меншає", – повідомив директор Миргородської центральної районної лікарні Ярослав Будний.

Від початку пандемії в Миргороді та районні зафіксували 462 випадки коронавірусного захворювання. Наразі в Миргородській центральній районні лікарні перебуває 90 пацієнтів, які переносять коронавірусне захворювання у важкому стані.

"Взагалі, це функція медичних працівників носити своїх пацієнтів і займатися ними. Фінансує лікарню місцева влада. Вони повинні цим опікуватися. Цим не буде займатись ні МОЗ, ні держава, а місцева влада", – сказав заступник директора Департаменту охорони здоров'я Юрій Курилко.

Оскільки все сталося неочікувано, тому забезпечити із самого початку ми не могли. У планах є розглянути це питання, і спробувати обладнати спеціальним підіймач", – прокоментував заступник голови Миргородської районної державної адміністрації Віталій Хоменко.

Однак, це питання районна рада Миргорода ще не розглядала. Тому скільки часу та коштів потрібно для розв'язання проблеми – невідомо.