На Полтавщині під час комендантської години виявили нетверезого водія, після цього він намагався підкупити поліціянтів. ВІДЕО

22 травня 2022 0
Яніна Климань
У Миргородському районі під час комендантської години на блокпості виявили нетверезого водія. Після цього чоловік пропонував поліціянтам неправомірну вигоду у розмірі 8,5 тисяч гривень.





18 травня на одному з блокпостів, під час комендантської години поліціянти зупинили автомобіль "Toyota Camri", водій якого перебував у стані алкогольного сп’яніння. Щоб уникнути відповідальності, 56-річний житель Миргороду запропонував неправомірну вигоду у розмірі 8,5 тисяч гривень.

Поліціянти відмовилися від неправомірної вигоди та задокументували цей факт. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Окрім того, за фактом керування транспортним засобом у стані сп’яніння інспектори поліції оформили відносно чоловіка адміністративний матеріал за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Результати огляду правопорушника з використанням спеціального технічного засобу показали 1,77 проміле алкоголю в крові.

Внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.