На пішохідній частині маршрутка в'їхала у продавчиню квасу

16 липня 2021 0
У Полтаві маршрутка на пішохідній частині збила продавчиню квасу. Водій під час руху втратив свідомість і некерована маршрутка збила кеги з квасом та наїхала на жінку. Потерпіла з травмами середньої тяжкості перебуває у лікарні

 Сьогодні близько 10 години тишу у центрі Полтави порушив гучний удар. Біля зупинки "Університет" маршрутка врізалася у жінку, яка торгувала квасом. Постраждалу з переломом плеча та забоєм ноги госпіталізували до лікарні.

"Ми тільки бачили, як швидка приїхала і жінку з квасу забрали і водія, це все, що ми бачили. Не чули, у нас тут герметично, як бочка вдарилась тільки чули", – сказала продавчиня Вікторія.

Аварія сталася через те, що водію маршрутки стало погано і він втратив кермування. Вже на вулиці у чоловіка почалася епілепсія, говорять очевидці.

"Знаю, що водію стало погано і все, знаю, що жінка жива. А що трапилось я толком не знаю сама", – сказала продавчиня квасу Вікторія Рябокінь.

Пасажири маршрутки не постраждали. Поліцію на місце викликали перехожі.

"Зі слів водія маршрутки, він під час руху втратив свідомість, допустив виїзд за межі проїзної частини й наїхав на продавчиню", – розповів речник Національної поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

"Ми доставили в лікарню і водія, щоб виявити причини чого він втратив свідомість, під час керування автомобілем, і доставили потерпілу з травмами. У свідомості. Стан середньої тяжкості", – сказала старший лікар зміни станції швидкої медичної допомоги Людмила Тернова.

Раніше цю ділянку огороджував паркан, який виконував захисну функцію. Однак у травні цього року комунальники прибрали всі огорожі по місту.

"Ці паркани зняті не тільки в цьому місці, у зв'язку з тим, що вони перебувають в аварійному стані. Вони на деяких ділянках вже падали, повністю згнили та не несли ніякого огороджувального характеру", – прокоментував заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Нові паркани у міській раді пообіцяли поставити вже з наступного року, адже наразі коштів у бюджеті немає.