Тренування в багнюці: на спортивному майданчику біля гімназії № 32 немає спеціального покриття

22 березня 2021 0
На одному з майданчиків міста замість твердого покриття – місиво з мокрого ґрунту. Місцеві кажуть, що в суху погоду тут займатися можна, проте зараз занадто брудно. На чиєму балансі майданчик невідомо.

Гіперекстензія, тренажер для веслування та кілька турніків для підтягування. Цей комплекс встановили кілька років тому, проте не на спеціальному покритті, а на ґрунті. Для того, щоб дістатися тренажерів на цьому спортивному майданчику, потрібно перетнути перешкоду у вигляді бруду.

"Брудно, зараз там дуже брудно. А влітку нормально, багна такого немає, то там добре все. Краще, щоб було нормальне покриття. Це однозначно", – розповіла місцева жителька.

"Яке покриття? Його тут немає. Треба, щоб воно мало кращий вигляд, і було б безпечніше. Але з іншої сторони, на асфальт падати буде боляче", – розказали місцеві жительки.

"Дівчата, а ви своїх би внуків туди привели чи дітей? Не дай Боже! Там не трохи брудно, там болото", – прокоментувала місцева жителька.

Попри це, тренер із кросфіту зазначає, що такі майданчики під час карантину – знахідка. Однак покриття не є безпечним.

"Це все буде засихати, і дитина чи той, хто буде займатися просто впаде. То звичайно травматизм буде більший, в порівнянні з гумовим покриттям або якимось іншим. Плити з гумової крихти звичайно ж зменшують травматизм і діти які падають, будуть менше травмуватися", – розповів тренер Дмитро Дрофич.

Проте для спортивних досягнень – це не перешкода. Так вважає чемпіонка області з гирьового спорту серед підлітків. Але готуватися тут до змагань не стала б.

"Брудно. Тут не комфортно займатися, тому що немає нормального покриття. Тут можна займатися, коли сухо. Коли дощ, то тут брудно, через це мені незручно було б", – розповіла Маргарита Таран, спортсменка.

Спортивний майданчик розташовується на території Полтавської гімназії № 32. Там прокоментувати ситуацію відмовилися, проте не на камеру зазначили, що працівники школи просто наглядають за територією та прибирають її. А встановлювало майданчик обласне управління молоді та спорту.

"Всі майданчики були співфінансовані. Облдержадміністрація закупляла синтетичне покриття або тренажери за умови, готової основи під монтаж тренажерів або покриття. Про це ще може зможуть прокоментувати в управлінні капітального будівництва міськвиконкому або в управлінні освіти", – сказала Марина Трохименко, працівниця управління молоді та спорту.

"Нам такий об’єкт на баланс не передавали, зараз у нас його на балансі немає. Якщо там два роки тому щось робили, то про це складно сказати", – розказав Максим Медведєв начальник управління капітального будівництва Полтави.

В управлінні освіти до кінця для ситуації не прокоментували. Отже, зараз остаточно невідомо на чиєму балансі перебуває спортивний майданчик та хто саме там виконував роботи.

Марина Голега, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення