Через карантин та коронавірус, попит на туризм знизився удвічі

07 січня 2021 0
Попри карантин та пандемію коронавірусу, дехто все ж продовжує подорожувати на новорічні свята. У полтавській турагенції кажуть, що цьогоріч люди надають перевагу закордону, зокрема Єгипту. Це дешевше, ніж зʼїздити в Карпати.

Через коронавірус та карантин зменшився попит на туризм, повідомили у полтавській турагенції. Однак дехто все ж продовжує подорожувати. Так, Марія Собко цей Новий рік зустріла в Карпатах. 

"Ми ще влітку були в Карпатах. Взимку теж вирішили поїхати. Змінилася тільки кількість людей, бо на зимові свята в Карпатах починається лижний сезон. Велика кількість людей, все ж таки, впливає на те, що важко тримати дистанцію. Якщо ходити до ресторанів, закладів, це дуже великі скупчення", – розповіла полтавка Марія Собко. 

Щодо поїздок за кордон: попри те, що в деяких країнах зараз особливі умови вʼїзду, на ці свята полтавці надали перевагу саме таким подорожам. Бо поїхати до деяких країн зараз може бути дешевше, ніж до українських Карпат.

"Як був у нас Єгипет на першому місці на новорічні свята, так для полтавців і залишається улюбленим місцем для відпочинку. Лижі – це доволі дорогий відпочинок, у порівнянні з пляжним", – розповіла директорка турагенції Лілія Остапченко.

Директорка турагенції додала, що попит на туризм знизився удвічі.

"Більш заможні придивлялися до Домініканської республіки, Мальдіви та до Мексики. Всі вони не закрили кордони та є лояльними в плані вимог щодо вʼїзду українців. Західний регіон, який відомий гірськолижними курортами – туди зазвичай прямують ті, хто бажає активного відпочинку", – розповів експерт з міжнародних відносин та туризму Денис Демидов.

При цьому експерт зазначає, що загалом українці більше подорожують влітку, цим теж можна пояснити зменшення кількості туристів.