На Полтавщині двоє чоловіків незаконно виловили риби на понад 300 тис. грн

21 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області викрили двох правопорушників, які незаконно виловлювали рибу. Сума завданих державі збитків становить 318 тис. грн.

У ніч на 20 квітня, у рамках профілактичних заходів "Нерест 2023", під час патрулювання Кременчуцького водосховища річки Дніпро, поблизу села Максимівка, правоохоронці виявили 28-річного місцевого жителя, який незаконно ловив рибу за допомогою сітки загальною довжиною 50 метрів. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 98 тис. грн. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Того ж дня близько 9:00 поблизу села Світлогірське Кобеляцької громади правоохоронці виявили 51-річного місцевого чоловіка, який за допомогою сіток загальною довжиною близько 100 метрів незаконно виловив рибу різних видів. За попередніми підрахунками, завдані державі збитки становлять близько 220 тисяч гривень.

За цими фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання – до трьох років обмеження волі.