У Полтаві чоловіка, який завдав вогнепального поранення незнайомцю, ув'язнили на понад три роки

29 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтаві чоловік вистрелив незнайомцю, який стояв поряд із його колишньою дівчиною, в ногу. Суд призначив злочинцю покарання у вигляді позбавлення волі на три роки та один місяць.

27 грудня 2022 року Київський районний суд Полтави виніс вирок чоловікові, який влаштував стрілянину, внаслідок якої одна людина отримала поранення. Інформацію про це оприлюднили 28 грудня у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

22 вересня 2021 року близько 11:48 у Полтаві по вулиці Симона Петлюри, 2 до металевого кіоску по продажу кави "Big bros" на автомобілі "BMW" прибув уродженець Дніпропетровщини. У той час там перебували його колишня дівчина та незнайомець.

Наблизившись до них, чоловік дістав з кишені пістолет та вистрелив незнайомцю в ногу, спричинивши наскрізне кульове поранення. Відійшовши від кіоску, правопорушник вистрелив у його будівлю.

Після цього він схопив колишню дівчину за шию та забрав до автомобіля. Чоловік вирушив до Кременчука, де його затримали поліціянти.

Того ж дня в період часу з 18:35 до 21:06 у Кременчуці по вулиці Ярмаркова, 7-К правоохоронці обшукали авто та знайшли в ньому вогнепальну зброю

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визнав каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, добровільне повне відшкодування завданої шкоди, позитивну характеристику за місцем проживання, наявність на утриманні звинуваченого неповнолітньої дитини.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Винному призначили покарання у виді трьох років та одного місяця позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили чоловіка триматимуть під вартою.

Строк відбування покарання рахують з 22 вересня 2021.