На кількох вулицях посеред тротуару залишили стовпи

09 листопада 2021 0
У Полтаві на вулиці Великотирнівській та Симона Петлюри підрядники не перенесли електростовпи з тротуару. Тому конструкції залишилися посередині пішохідної частини.





Стовп посеред тротуару. На вулиці Великотирнівській після ремонту дороги не перенесли опору. Через це пішоходам та велосипедистам доводиться маневрувати.

"Може якийсь велосипедист їхати в темну пору й може вдаритися, бо не помітить його. Це такий план був, не професіонали продумували, я так вважаю", – розповів полтавець Леонід Волошенюк.

 "По-перше, навіщо робити таку широку дорогу й не зробити велодоріжку. Було б непогано, якби їх перенесли, бо ці теж трохи випирають. Напевно, так було б більш цивільно", – вважає полтавець Богдан Чопівський.

"Потрібно, щоб було більше місця й вільно на тротуарі. Не сильно заважають, але там йдуть тролейбусні дроти", – сказав полтавець Олександр Оніщенко

Стовпи на цій вулиці мають перенести, однак коли саме це зроблять невідомо.

Подібна ситуація й на вулиці Симона Петлюри, однак тут реконструкція ще триває, а стовпи стоять посередині пішохідної частини.

Поруч з новими опорами, розміщенні й старі конструкції, їх поки теж не прибирають.

"У нас біда, бо ми не можемо доводити гарно почате до кінця. Ви ж подивіться, що відбувається, облаштувати все потрібно. А не кидати", – відповіла полтавка Наталія Паніна.

За словами субпідрядника, стовпи встановили на пішохідній частині через водопровідні мережі, які проходять під землею.

"Вони будуть перенесені, їх зріжуть та перенесуть в іншу частину, а ділянку, де вони були раніше заасфальтують. Дозвіл на асфальтування та походження отриманий раніше, ніж погодження на перенесення цих стовпів та їх демонтаж", – повідомив заступник голови комісії з питань ЖКГ Вадим Ямщиков.

Електроопори посередині дороги на вулиці Симона Петлюри підрядники залишають вже не вперше. У березні цього року на проїзній частині поставили світлофор.