Полтавська обласна прокуратура повідомила про підозру п'ятьом терористам так званої "днр"

03 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
Полтавська обласна прокуратура повідомила про підозру п'ятьом учасникам незаконного збройного формування "Кальміус" так званої "Донецької народної республіки".

Полтавська обласна прокуратура здійснюю досудове розслідування стосовно п'яти жителів Донецької області, які є учасниками незаконного збройного формування "Кальміус" так званої "Донецької народної республіки". Про це повідомили в Полтавській обласній прокуратурі.

У 2014 році чоловіки добровільно вступили до вказаного незаконного збройного формування та служили в одній із "артилерійських батарей" на посадах командира батареї, командира взводу управління, розвідника, обчислювача та військового топографа.    У складі незаконного збройного формування "Кальмус" фігуранти готували та скоювали теракти, а також воювали проти сил антитерористичної операції в Донецької області.

Через те, що ці особи перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, їм повідомили заочно про зміну раніше повідомленої підозри, а саме: у готуванні до вчинення терористичного акту організованою групою та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Командиру та обчислювачу "артилерійської батареї", окрім вказаних статей, інкримінують вчинення терористичного акту за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258 КК України).