Полтавці нарікають на підприємця, який вже кілька років не повертає позичені кошти

04 лютого 2022 0
Полтавці нарікають на підприємця, який кілька років тому позичив гроші для майбутнього бізнесу, однак кошти підозрюваний досі не повернув. За підрахунками потерпілих чоловік напозичав понад сім мільйонів гривень.



Полтавські підприємці нарікають на чоловіка, який взяв у борг понад сім мільйонів гривень та зник. Один із потерпілих Вадим Рідний віддав підозрюваному 700 тисяч гривень.

"До мене звернувся знайомий, який швидко увійшов в довіру та запропонував інвестувати в його бізнес. Яким він нібито займався. Це торгівля кавою та чаєм. Після того, як він отримав від мене гроші в борг, він зник", – розказав підприємиць Вадим Рідний.

Підприємці розповіли, що чоловік напозичав грошей у понад десяти осіб.

"Він попросив дати йому в борг 38 тисяч доларів. Він написав мені розписку. Минув місяць і він пропав, через пів року я дізнався, що його знайшли, і ми завернулись до суду", – сказав потерпілий Віталій Ткаченко.

"По даній справі я проходжу як свідок, хоча поліція відзнімала мою розписку, я позичав йому 6 мільйонів гривень", – повідомив свідок у справі Максим Христенко.

Суди тривають з 2018 року. Адвокати говорять, що деякі потерпілі вже змирилися із втратою грошей.

"Вже пішов п'ятий рік, як справа знаходиться у суді на розгляді, однак до цього часу справа не розглянута через дії захисту. Я розумію, що це така тактика захисту, захисник не являється у зал суду, мотивуючи то лікарняним, то зайнятістю в інших справах", – повідомив адвокат потерпілих Володимир Процай.

"На даний час маємо, що особа перебуває на волі. Є загроза того, що особа буде надалі вчиняти такі злочини", – зазначив адвокат одного з потерпілих Олександр Крекотень.

Підозрюваний і його захист до рішення суду цю справу коментувати відмовилися.

Сьогодні у стінах Октябрського районного суду мало відбутись чергове засідання з розгляду цієї справи. Проте його скасували через хворобу судді та адвоката захисту.

Кримінальні провадження можуть розглядатись до десяти років.

"Є об'єктивні причини при розгляданні справ суду, вони пов'язані з явкою сторін, захворюваністю когось зі сторін. Особливо там, де дуже багато потерпілих та дуже багато обвинувачених. Можливо й одне й інше. У цьому випадку з інформації на єдиному реєстрі, зараз питання стоїть у допиті свідків та потерпілих", – прокоментував голова адвокатського об'єднання Олексій Бебель.

За шахрайство передбачене покарання від п'яти до 12 років позбавлення волі.