556 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 2 вересня

02 вересня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Херсонщини та Сумщини й загальні втрати ворога протягом доби.

Ввечері 1 вересня росіяни обстріляли Херсонську область. Під обстрілом опинилась тракторна бригада, яка перебувала на території агропідприємства. Один з трактористів загинув. Також відомо, що тяжко поранений ще один тракторист – зараз він у лікарні. Крім того, пошкоджено спеціальну техніку та автотранспорт.

1 вересня 2023 року окупанти здійснили артилерійський обстріл м. Середина-Буда Шосткинського району на Сумщині. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. Внаслідок атаки ворога осколкові поранення отримали четверо місцевих жителів. Пошкоджені 16 багатоквартирних будинків, 12 приватних домогосподарств, обʼєкт критичної інфраструктури, п'ять адміністративних будівель та установ, три заклади освіти, магазини та транспортні засоби.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п'ять - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, десять артилерійських засобів на вогневих позиціях, два пункти управління, три склади боєприпасів та одну радіолокаційну станцію противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 2 вересня: