517 доба війни в Україні: головне станом на ранок 25 липня

25 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Херсонщину та Харківщині: є поранені, серед них дитина.

24 липня російська армія здійснила черговий обстріл населених пунктів Харківщини. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Гур’їв Козачок, Піщане, Вовчанськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ та інші населені пункти. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

У селі Піщане Куп'янського району, обстрілом пошкодили приватний будинок. Поранення зазнали 12-річний хлопчик, 31-річна та 48-річна жінки.  

Також росіяни 24 липня здійснили 46 обстрілів по Херсонщині. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Він зазначив, що по території області випустили 250 снарядів.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, систему життєзабезпечення загальноосвітньої школи та торговельне приміщення у Бериславському районі.  

Двоє людей отримали поранення.  

Авіація Сил оборони України за 24 липня завдала удару по пункту управління ворога, вісім ударів по районах зосередження особового складу та шість по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом доби наші бійці знищили три ударних безпілотники противника типу "Шахед-136". Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири пункти управління, три засоби протиповітряної оборони, дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та чотири станції радіоелектронної боротьби окупантів.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 25 липня: