553 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 30 серпня

30 серпня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Києва та Харківщини й загальні втрати ворога протягом доби.

Вночі 30 серпня російські загарбники атакували Київ. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації. У Шевченківському районі двоє людей загинули на території підприємства, ще одна людина отримала поранення. Спалахнули пожежі. Загиблі – охоронці підприємства віком 26 та 36 років.

29 серпня російські військові з артилерії, мінометів та авіації обстріляли щонайменше 11 населених пунктів у Богодухівському, Ізюмському, Чугуївському та Куп’янському районах Харківщини. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 45-річний охоронець м’ясокомбінату загинув у Куп’янську. Поранено 67-річного чоловіка. Обстрілами пошкоджена будівля підприємства, багатоповерхівка та приватне подвір’я. 55-річного чоловіка поранено у Дружелюбівці Ізюмського району. Його госпіталізували у важкому стані.

Сили протиповітряної оборони цієї ночі знищили усі 28 російських крилатих ракет і 15 із 16 ударних БпЛА ворога.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та чотири - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок" противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 30 серпня: