У Києві засудили полтавця, який вчиняв сексуальне насильство у жіночих вбиральнях торговельних центрів

25 травня 2021 0
Тетяна Наказненко
До трьох років позбавлення волі засудили жителя Полтави, який у Києві у вбиральнях торговельних центрів вчиняв сексуальне насильство щодо жінок.

24 травня у Києві Оболонський районний суд визнав винним жителя Полтави у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 153 (вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи), ч. 2 ст. 153 (Сексуальне насильство, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила зґвалтування, примушувала до вступу в статевий зв'язок чи вчиняла дії сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) Кримінального кодексу України. Йому призначили три роки позбавлення волі.  

За інформацією пресслужби Київської міської прокуратури, інциденти сталися 3 та 31 березня 2019 року у жіночих вбиральнях торговельного супермаркету на Оболоні.  

Чоловік у медичній масці вривався у кабінку до жінок, заздалегідь відкривши її ззовні, та за допомогою фізичного насильства вчиняв насильницькі дії сексуального характеру.  

У червні 2019 року обвинувальний акт щодо вказаної особи скерували до суду.  

Судовий розгляд відбувався у закритому засіданні, аби запобігти розголошенню подробиць вчинених діянь.  

Полтавець свою вину у пред’явленому обвинуваченні не визнав, кілька разів міняв тактику свого захисту. Після дослідження доказів чоловік вже не заперечував своєї присутності у місцях подій, однак повідомив суду, що вчиняв вказані дії жартома. Тобто вчинення насильницьких дій сексуального характеру він не визнав.   

Також засуджений має відшкодувати 30 000 грн  завданої моральної шкоди кожній потерпілій.

фото: пресслужба Київської міської прокуратури