На Полтавщині попрощалися з двома загиблими військовими Володимиром Рештою та Віктором Кисляком

18 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Хорольська громада провела в останню путь полеглих у бою військових Володимира Решту та Віктора Кисляка.

 

17 листопада Хорольська громада попрощалася із загиблими 9 листопада, унаслідок ворожого авіаудару в місті Бахмуті Донецької області, військовими 59-річним Рештою Володимиром Федоровичем з села Березняки та 45-річним Кисляком Віктором Васильовичем із села Єрківці. Про це повідомили на сайті Хоролівської міської ради.

 

Совіщення про їх смерть надійшли 12 листопада.

 

 

 

Попри стан здоров’я і обмеження в придатності до військової служби, вони пішли на вйну добровольцями.

30 серпня Володимир і Віктор разом прибули до Першого відділу Лубенського районного ТЦК та СП і стали на військову службу до лав ЗСУ. За розподілом потрапили в 58-му окрему мотопіхотну бригаду імені гетьмана Івана Виговського у складі Сухопутних військ під оперативним командуванням "Північ".

Молодший сержант Володимир Решта служив на посаді зовнішнього пілота (оператора) безпілотних літальних апаратів відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти. Мав двох братів – Дмитра і Григорія. Володимир закінчив 10 класів Березняківської середньої школи. Потім здобув водійську професію, успішно пройшовши курси водія у Хорольській школі ДОСААФ. У 1981 році вступив до лав радянської армії, виконуючи військовий обов’язок на території Білорусі. Повернувшись після строкової служби в рідне село, працював водієм автобуса в колгоспі "1 Травня". Пізніше займався транспортними перевезеннями молочної сировини на вантажному автомобілі ГАЗ. У 1986 році протягом 100 днів здійснював ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на своєму газоні.

Після повернення із забрудненої радіонуклідами зони відчуження, знову продовжив працю на посаді водія в реорганізованому сільськогосподарському підприємстві – на виробничому підрозділі "1 Травня" ТОВ "АСТАРТА ПРИХОРОЛЛЯ". Згодом продовжив працювати оператором холодильних установок на молочно-тваринній фермі №1 у селі Березняки. Потім продовжив свою трудову діяльність оператором газової котельні Березняківської Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Після виходу на чорнобильську пенсію, господарював у своїй садибі, де все було до ладу.

У Володимира Федоровича залишилися брати і невістка.

Сержант Віктор Кисляк служив у частині матеріального забезпечення розвідувальної роти. Віктор Васильович народився у місті Лубни, там закінчив загальноосвітню середню школу №2. Здобував робітничу професію у Войнихівському ПТУ №53. Після трирічного навчання, з 1992 до 1995 року, розпочав службу в армії. З 1998 року почав трудову діяльність в кооперативі "Будматеріали". У 2008 році багатодітна сім’я переїхала у село Єрківці.

У Віктора Васильовича залишились дружина Людмила Леонідівна та п’ятеро дітей: Анастасія, Назарій, Данило, Ілля та Антін.

Тіло вбитого окупантами Володимира Решти поховали в Хоролі на Алеї Слави, а Віктора Кисляка – у селі Єрківці.