533 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 10 серпня

10 серпня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Запоріжжя та Херсонської області й загальні втрати ворога протягом доби.

За минулу добу ворог здійснив 65 обстрілів Херсонської області. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію складів комунального підприємства, територію й гаражні приміщення амбулаторії та лінію електропередач у Херсонському районі; територію медичного закладу у Бериславському районі; територію дошкільного закладу у Херсоні. Двоє людей отримали поранення. 

 

9 серпня росіяни завдали ракетного удару по Запоріжжю.Троє осіб загинули, також від отриманих поранень одна жінка померла вже в лікарні. Серед дев’ятьох поранених є дитина, а одна доросла перебуває у важкому стані. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

 

Знищили сім з десяти ударних дронів над Україною вночі, – Повітряні Сили.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один по - зенітно-ракетному комплексу та ще один - по логістичному хабу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, станцію радіоелектронної боротьби противника та важливий об’єкт противника.

Понад 1594 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 10 серпня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 499 дітей загинули та понад 1095 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 10 серпня: