У Полтаві з березня продезінфікували 1065 багатоповерхівок, за такі роботи комунальникам доплачують

06 листопада 2020 0
З початку карантину дезінфекцією багатоповерхівок займалися кілька бригад комунальників одночасно. Через збільшення роботи, тепер ці функції виконує одна людина.

На вулиці Соборності, 74 дезінфікували будинки, де живуть люди хворі на коронавірус. Комунальники не знають номерів під'їздів і квартир, отримують лише адресу будинку. Працівник, який виконує обробку, одягнений у плащ-дощовик, рукавиці, респіратор та окуляри.

У будинку мають обробити не тільки сам під'їзд, а і вхідні двері. Якщо біля будинку розташовуються лави, їх теж потрібно обприскати. А якщо будинок з ліфтом, то треба дезінфікувати кабіну і кнопки.

Та не всім мешканцям така обробка до вподоби.

"У Європі заборонений хлор тому, що це рак, тому що це онкологія. Я не розумію чому цим дешевим засобом обробляють під'їзди. Я виглянула, думаю, що там відбувається. У мене забризкані повністю двері. У мене зараз дитина у квартирі, чому ми повинні цим дихати", – розповіла мешканка будинку Вікторія Бойко.

"Де попадає на шкіру, то не відчуваю я жодних подразнень. Ми ж розводимо ці таблетки, як мені сказали на 10 літрів. Коли воду наливаю, то відчуваю запах, але через респіратор нічого не чути", – розказав працівник "ЖЕО №2" Володимир Рахно.

Є й ті, хто вважають такі заходи обов'язковими.

"Я іншої думки, й вважаю, що це вірно, що проводиться обробка. Враховуючи те, що збільшується кількість людей, які хворіють на коронавірус. Тому все правильно", – сказав житель будинку Сергій Собакар.

На початку березня будинки обробляли одразу кілька бригад. Та через завантаженість двірників та сантехніків, дезінфекцією займається лише одна людина у супроводі майстрині технічної дільниці.

"Ви знаєте, скільки ми з березня місяця обробляємо під'їзди, дуже рідко, коли люди невдоволені. А так в основному, коли самі читають на сайті, що будемо обробляти, то запитають, відкривають двері та під'їзди", – прокоментувала майстер технічної дільниці КП "ЖЕО №2" Ніна Сторож.

У скільки обходиться дезінфекція будинків заступник "ЖЕО №2" не сказав, та працівникам за таку роботу доплачують.

"Ми обробляємо в робочий час, тому оплата наших людей йде згідно з тарифною сіткою. Другий момент, речовини, якими ми користуємося, нам видавали через управління ЖКГ, тому великих матеріальних затрат немає. Єдине, ми доплачуємо людям, які залучені до роботи", – розповів заступник начальника "ЖЕО №2" Михайло Лукін.

Роботи із дезінфекції будинків проводять у будні дні. З початку березня у Полтаві дезінфікували 1065 багатоповерхівок.