430 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 29 квітня

29 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, мародерство та фільтраційні заходи на окупованій території, втрати ворога: головне станом на ранок 29 квітня.

28 квітня росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру та мирних жителів населених пунктів Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу міста Вовчанськ Чугуївського району пошкоджень зазнала будівля дитячого садочка. У селі Нестерне Чугуївського району обстрілом пошкоджено приміщення та техніку агрофірми. Внаслідок ракетного удару по місту Куп'янськ також майже зруйновано одне приватне домоволодіння.

28 квітня противник здійснив 33 обстріли Херсонської області, випустивши 177 снарядів з важкої артилерії, танків, "Градів" та БПЛА. Місто Херсон ворог обстріляв п'ять разів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області та територію лікарні у смт Білозерка. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олександр Прокудін.

Через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула, шестеро дістали поранення.

Російські окупанти продовжують чинити мародерство на тимчасово зайнятій території України. Зокрема в місті Боково-Хрустальне Луганської області військовослужбовці російських окупаційних військ грабують оселі місцевих жителів.

Противник посилив фільтраційні заходи на тимчасово захопленій території Херсонської області. Зокрема, в населених пунктах Малоолександрівка, Новомиколаївка, Скадовськ та Лазурне, проводять масові обшуки житлових приміщень та перевірку телефонів. Основну увагу приділяють жителям, які мають сімкарти українських операторів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Авіація Сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, склад боєприпасів та чотири райони зосередження живої сили противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 29 квітня: