На Полтавщині засудили чоловіка, який скоював домашнє насильство щодо сестри своєї дружини

19 серпня 2021 0
Яніна Климань
У Полтавській області чоловік майже два роки скоював психологічне насилля щодо сестри своєї дружини. Суд призначив йому рік умовного терміну.

Рік умовно Оржицький районний суд Полтавської області призначив чоловікові, який з 21 вересня 2019 року до 24 червня 2021 року вчиняв психологічне насильство щодо рідної сестри своєї дружини, з якою спільно проживає. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

У тексті вироку йдеться, що він тричі притягувався до  адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства щодо жінки.

І після цього, 24 червня 2021 року близько 1:00 чоловік у стані алкогольного сп’яніння знову вчинив домашнє насильство психологічного характеру, а саме ображав нецензурними словами та погрожував фізичною розправою.

Таким чином він скоїв кримінальне правопорушення, передбачене статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального Кодексу України.

30 липня обвинувачений та потерпіла уклали угоду про примирення. 

Отже, жителю Полтавщини призначили узгоджене сторонами покарання у виді року позбавлення волі. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його  звільнили від відбування основного покарання з випробувальним строком.