Бюджет Полтавщини на 2021 рік менший на 200 мільйонів гривень ніж цьогорічний

29 грудня 2020 0
Депутати обласної ради затвердили бюджет на 2021 рік. Він склав 4 мільярди 200 мільйонів гривень. Це на 200 мільйонів менше ніж цьогоріч. Кошторис 2020 року недовиконаний на 128 мільйонів гривень.

29 грудня на пленарному засіданні обласної ради депутати проголосували за новий бюджет Полтавської області на 2021 рік. Через економічну кризу в країні, він буде меншим на 200 мільйонів гривень.

"Цей бюджет 2020 року напружено виконується. Ми недоотримаємо заплановані кошти. Це повʼязано, в першу чергу, зі світовою кризою. Загалом зараз бюджет не дотримується на 128 мільйонів", – директор Департаменту фінансів Полтавської обласної державної адміністрації Павло Кропивко.
Всього головний кошторис області склав 4 мільярди 297 мільйонів гривень. На освіту спрямовується 1 мільярд 300 мільйонів гривень, на охорону здоров’я – 473 мільйони гривень, на соціальний захист – 427 мільйонів гривень, на соціальний захист молоді, дітей та сімей, – 20 мільйонів гривень, на культуру та мистецтво – 164 мільйони на спорт – 61 мільйон гривень. На ремонт та реконструкцію різних обʼєктів – 112 мільйонів гривень.

"На онкодиспансер наш та в Кременчуці, реконструкція Скліфосовського, поліпшення у відділеннях нашої обласної інфекційної лікарні. Оце такий перелік, не так багато, але виходячи з такого складного року, це не погано. В інших гірше", – сказав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.
Також у бюджет заклали 25 мільйонів гривень на розробку проєктно-кошторисної документації для аеропорту Полтава. Не всі депутати були з цим згодні.

"Інші кошти там були передбачені й на утримання – це шість мільйонів гривень на рік. Це й заробітна плата й інші видатки на утримання цього комунального підприємства. У нас є шанс отримати державну інвестицію у сумі 600 мільйонів гривень, для цього нам і потрібно розробити проєктно-кошторисну документацію", – розповів голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.
Також в рамках державного дофінансування в область надійде трохи більше ніж один мільярд гривень на утримання, ремонт та реконструкцію доріг. Це на 260 мільйонів гривень менше ніж торік.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення