На Харківщині від вибухової травми загинув офіцер з багаторічним досвідом Юрій Циб

14 серпня 2023 0
Яніна Климань
На війні загинув майор із Полтавщини. Чоловік керував підрозділами в районі Чорнобильської АЕС та вздовж державного кордону на Харківщині.

11 серпня 2023 року поблизу селища Хатнє Куп’янського району Харківської області загинув майор Циб Юрій Григорович  через вибухову травму.Про це повідомили у Лубенській міській раді.

Юрій Григорович народився 23 вересня 1967 року в селі Зуївці Миргородського району Полтавської області. Після закінчення Зуївської середньої школи вступив до Київського вищого загальновійськового училища і все своє життя присвятив захисту країни.

Свій шлях військового розпочав у Західній групі військ колишнього СРСР командиром взводу. З 1992 року служив у дивізії, що дислокувалася в Лубнах на посаді начальника штабу мотострілецького батальйону. Свій військовий шлях Юрій Григорович продовжив у військових частинах міста Новоград-Волинський. Звідти й звільнився у запас.

Проте, після повномасштабного вторгнення рф, маючи значний військовий досвід, вже 25 квітня 2022 року повернувся до військової служби.

Майор здійснював керівництво підрозділами в районі Чорнобильської АЕС, та на Бахмутському напрямку. Здійснював керівництво підрозділами під час виконання бойових завдань вздовж державного кордону на півночі та північному сході Харківської області.

За відвагу та сумлінне виконання своїх обов’язків нагороджувався Міністром Оборони України іменною зброєю. Нагороджений медаллю "Учасник бойових дій"

У чоловіка залишилися дружина і донька, мати й онуки.

Прощання з героєм відбудеться 15 серпня о 12:00 у Лубнах на Володимирському майдані.