На Полтавщині гімназії повернули ділянку вартістю понад 41 млн грн

09 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області гімназії повернули земельну ділянку вартістю понад 41 млн грн. Договір про вирощування на ділянці сільгоспкультур визнали недійсним.

У жовтні 2022 року Решетилівська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавщини з позовною заявою щодо визнання недійсним договору про вирощування сільськогосподарських культур, укладеного між Білухівською гімназією Мартинівської сільської ради та приватним підприємством "Білухівка" Полтавського району, з метою повернути ділянку навчальному закладу.

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, ділянку площею 81 га та вартістю 41 млн грн підприємство обробляло самостійно, використовуючи власні ресурси та збираючи урожай. Таким чином, договір був прихованим договором суборенди землі, зміст якого суперечив вимогам законодавства: сторони уклали удаваний правочин, що стало підставою для позову.

Під час суду гімназія та підприємство підписали додаткову угоду, якою припинили дію договору про вирощування сільськогосподарських культур, а земельна ділянка перейшла у розпорядження навчального закладу.

Наразі, у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем позовних вимог, Господарський суд Полтавської області закрив провадження у справі.