Учні ПТУ закидали камінням чоловіка

09 вересня 2021 0
У Полтаві учні професійно-технічного училища бігають на дахах гаражів поруч з навчальним закладом. А на зауваження дорослих поводять себе агресивно: кидають камінням та нецензурно лаються. Однак затримати правопорушників поліціянти не можуть.







Нецензурні лайки, крики та кидання камінням. Так у Полтаві розважаються хлопці. Молодики бігають по гаражах, псують дахи, а на зауваження дорослих реагують агресивно. Приходять вони навмисно та вже не вперше, розповідає один з постраждалих.

"Їм по 15 років. Ми їм зробили зауваження. Вони не реагували на нас. Насміхалися та казали: "Що ви нам зробите, і хто ви такі?". Вони почали за нами стежити й кидати в нас камінням, ображати нецензурною лайкою мене і родину", – розповів постраждалий Михайло.

Чоловік спіймав одного з хлопців та викликав поліцію. Той виявився учнем професійно-технічного училища. Деякі зі студентів розповіли, що також бачили як хлопець бігав на даху гаража.

"Це учень першого курсу. З ним проведемо виховний захід. Якщо це не вплине на нього, то і з його батьками. Щодо інших учнів нам про це розповість сам Михайло, з ким він був. Навряд чи є у нього сенс переховувати", – розказав директор Полтавське вище міжрегіональне професійне училище Андрій Горащенко.

Поліціянти хлопця не затримали, адже він – неповнолітній.

"В гаражному кооперативі було виявлено неповнолітнього 2006 року народження, який зі слів заявника хуліганив. Батьки хлопця на дзвінки не відповідали й хлопця передали в адміністрацію навчального закладу", – зауважила речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.
А за хуліганство патрульні неповнолітнім постанови не виписують, а лише можуть звертатися до батьків правопорушників.